Saturday, January 20, 2007

Despre Familie, Bărbaţi şi Femei în ceruri

Ma intreb de ce Dumnezeu ne-a creat barbat si femeie si a pus bazele familiei (cumva ca o reflectare a trinitatii Dumnezeu-Isus-Duhul Sfant = Sot-Sotie-Copil), asta inca inainte de cadere (a vazut ca omul era singur si i-a facut femeie...), iar cand ne vom intoararce in vesnicie vom fii ca ingerii fara sex (probabil avand alta infatisare??)... adica de ce am fost creati intr-un fel, chiar inainte sa cadem si ne vom intoarce in alt fel in ceruri... de ce nu ne intoarcem in acelasi fel? -

Inteleg ca nu toti vor merge in ceruri , deci familii vor fi despartite parte vor merge in ceruri parte vor merge in iad si poate de aceea s-a si desfiintat familia in ziua de apoi ca sa nu ne mai amintim si sa fim necajiti pentru cei ramasi... (asta este explicatia mea) ...nu vom mai fi familii acolo nu va mai exista dragostea cum o stim acum pentru iubita sau iubit?

Să nu uităm că Dumnezeu a creiat femeia ca un răspuns la constatarea că nu este bine ca omul să fie singur! Atât bărbatul cât şi femeia au fost creiaţi după chipul lui Dumnezeu (Genesa 1:27). După enunţul din textul de mai sus, Genesa 2 ne explică mai pe larg procesul de creiere a femeii. Aşa cum reiese din întrebare, Dumnezeu a dat dorinţa sexuală bărbatului şi femeii, capacitatea de a procreia şi de a creşte, a se înmulţi, a umple pământul şi de a-l stăpâni (Genesa 1:28) încă înainte de cădere. Eu personal nu cred că familia aşa cum o descrie întrebarea, îl simbolizează pe Dumnezeu în trinitatea Sa, deoarece dacă o familie are un tată şi o mamă, copiii pot fi mai mulţi de unul, şi atunci trinitatea nu mai este trinitate!

Acum, căsătoria de pe pământ şi familia de aici este o umbră a lucrurilor viitoare. Noi ştim din Cuvântul lui Dumnezeu că în ceruri va avea loc „nunta Mielului” cu Mireasa Sa, care este Biserica. Căsătoria de pe pământ este declarată de apostolul Pavel ca fiind „o taină mare”, prefigurând în felul acesta nunta dintre Christos şi Biserică (Efeseni 5:28-32 Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta, se iubeşte pe sine însuş. Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica; pentru că noi Suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mamă-sa, şi se va lipi de nevastă-sa, şi cei doi vor fi un singur trup”. Taina aceasta este mare-(vorbesc despre Hristos şi despre Biserică). Nunta cu Christos va fi atât de completă şi de desăvârşită, încât noi nu vom mai avea nevoie în ceruri de ceea ce pe pământ era doar o umbră a realităţii. Fiecare dintre noi, aici în lume despărţiţi în două sexe (bărbaţi şi femei), aflaţi în căutarea unei căsătorii „perfecte” o vom descoperi în căsătoria cu Christos. Relaţia desigur nu este sexuală ci spirituală. Sexul nu este doar ceva fizic, ci are şi implicaţii spirituale. De aceea vorbeşte Pavel împotriva curviei (1 Corinteni 6:16-17 Nu ştiţi că cine se lipeşte de o curvă, este un singur trup cu ea? Căci este zis: „Cei doi se vor face un singur trup”. Dar cine se lipeşte de Domnul, este un singur duh cu El). Se ştie că în închinarea păgânilor sau închinarea idolatră, sexul se practică cu scopuri spirituale.

În ceruri, dacă vom fi ca îngerii (Matei 22:30 Căci la înviere, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii lui Dumnezeu în cer) şi nu ne vom căsători şi nu vom avea sex, va fi pentru că rolul de înmulţire pe care l-a pregătit Dumnezeu familiei s-a sfârşit. Cei care au primit mântuirea lui Dumnezeu, au devenit copiii ai lui Dumnezeu şi astfel au intrat în familia lui Dumnezeu: cea mai mare şi mai frumoasă familie. Unirea cea mai desăvârşită îşi va găsi apogeul în unirea cu Christos.

În ceea ce priveşte dizolvarea actualelor familii, oricât de dureros este să pierzi azi un soţ sau un copil în ghearele celui rău, eu cred că „dincolo” nu vom avea regrete. Regretul face parte din lumea aceasta, supusă deşertăciunii. Este adevărat că unele suflete de martiri aflate sub altar (Apocalipsa 6:9-10) priveau în urmă la suferinţele lor, şi cereau răzbunare; adică, îşi aminteau de o nedreptate săvârşită împotriva lor şi doreau să fie pedepsit cel nedrept. Dar, sufletele acestea se aflau într-o stare intermediară, înainte de înviere!

Eu cred că în ceruri ne vom recunoaşte unii pe alţii, şi cred că vom avea relaţii de prietenie şi dragoste. Vom sta la masă cu Avraam, Isaac şi Iacov… (Matei 8:11), şi cu alţi sfinţi ai Vechiului Testament şi ai Noului Testament. Vom recunoaşte sfinţi din bisericile locale şi contemporani cu noi. Relaţiile din ceruri vor fi superioare cu mult celor sexuale. Dacă va desfiinţa sexul, Dumnezeu o va face doar pentru a-l înclocui cu ceva mai bun! Eu nu văd de ce nu voi continua să fiu prieten cu soţia mea, şi amândoi să avem o relaţie de părătşie cu Christos care acum, este o taină! Dar sunt convins că va fi cu mult mai satisfăcătoare din toater punctele de vedere.

Unii ar putea fi dezamăgiţi că în cer nu va fi relaţie sexuală…. Lor, C.S. Lewis le răspunde: „Eu cred că starea de acum este ca a acelui băieţel care, când i s-a spus că actul sexual este cea mai mare plăcere trupescă , ar întreba dacă poate mânca ciocolată în timpul actului sexual. La primirea răspunsului că „nu”, el ar putea privi absenţa ciocolatei ca fiind caraceristica principală a actului sexual. Degeaba i-ai spune băieţelului că iubiţilor învăluiţi de plăcerea sexului nu le pasă de ciocolată deoarece ei au ceva mai bun la ce să se gândească. Băiatul nu cunoaşte decât ciocolata; el nu ştie lucrurile pozitive care o exclud. Noi cunoaştem sexul; noi nu cunoaştem decât în mică măsură celelalte lucruri care, în Ceruri, nu vor mai lăsa nici un loc pentru sex.” (Miracles, New York, Collier Books, 1960, pag 159-160).

No comments: