Monday, April 9, 2007

Motto-ul vieţii tale

Filipeni 3:10  Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui!

E bine să ai un motto în viaţă, un principiu după care să trăieşti. De exemplu, tot felul de produse au ales o frază sau o expresie care să le definească:

- Apple Computers: Gândeşte diferit

- Călugării benedictini: ora e labora= rogă-te şi munceşte

- LAPD to protect and to seve

- Universitatea Americană pro deo et patria = pentru Dumnezeu şi patrie

Restaurantul McDonalds are şi el un motto: Noi vom face tot posibilul pentru a impresiona clienţii noştri, ca ei să aleagă mereu McDonalds pentru o mâncare bună, servită rapid, la un preţ rezonabil. Câţi dintre cei ce muncesc la McDonald crezi că ştiu motto-ul restaurantului? Eu cred că poate nici unul! Dar, pentru ca McDonald să vândă în continuare miliarde de hamburgheri, nici nu e nevoie ca angajaţii săi să cunoască motto-ul lor!

Cum poţi tu să împlineşti misiunea vieţii tale, dacă nu ştii pentru ce trăieşti? Dacă nu ai reuşit să comprimi în câteva cuvinte ceea ce este mai important pentru tine? Că dacă pentru McDonald nu e important să ştie toţi care e lozinca, pentru tine este esenţial.

În Filipeni 3 apostolul Pavel declară pentru ce fel de lucruri a trăit el, care a fost misiunea vieţii sale, şi cum i-a fost aceasta schimbată de întâlnirea cu Christos. Înainte de Christos, avea o mulţime de lucruri care le considera de valoare: arbore genealogic corespunzător, educaţie din cele mai bune, apartenenţă la clubul exclusiv al fariseilor, având o Lege pe care a respectat-o şi astfel, din punctul ei de vedere, Pavel a fost fără păcat. Da s-a întâlnit cu Christos, şi toate aceste lucruri importante au devenit gunoaie. Acu, Pavel are altă misiune de viaţă. Ceea ce am citit în pasajul de mai sus face parte din noua lui lozincă: să-L cunosc pe Isus, şi puterea învierii Lui! Aceasta este viziunea lui Pavel de acum înainte.

No comments: